SANTA FE COUNTY HEALTH POLICY & PLANNING COMMISSION REGULAR MEETING Santa Fe County Health & Human Services Department 2052 Galisteo Street Suite B - Conference Room Friday, September 4, 2009 8:30-11:30am

AGENDA

Introductions:

1) **Roll Call:** 8:30-8:35am 8:35-8:45am 2) **Approval of Agenda: (Action)** 3) Approval of Minutes for 08/07/09 Regular Meeting: (Action) 8:45-8:55am Staff Reports (Information/Discussion/Possible Action): Standing Item 4) **Healthcare Assistance Program:** 8:55-9:05am a) (Greg Smith) **10 Minutes** 5) **Presentation: Behavioral Health Needs Of The Elderly:** 9:05-9:25am a) (Information/Discussion/Possible Action) 20 Minutes (Rhonda Avidon/NM Long Term & Aging) b) **Prescription Trails:** 9:25-9:45am (Information/Discussion/Possible Action) (Commissioner Rodriguez/Anna Hardgraves) **20 Minutes** 9:45-10:15am c) H1N1 Summit and Health Home Cooking Classes In Tesuque Pueblo **30 Minutes** (Information/Discussion/Possible Action) (Commissioner Henderson) 10:15-10:35am **HPPC Executive Committee Report: Standing Item** 6) (Information/Discussion/Possible Action) 20 Minutes **Jail Health Sub Committee** a) b) **Introduce New Commissioners Complimentary & Alternate Medicine – Figuet Hanna Duckworth** Senior Citizen – Judith K. Williams **Dental Provider/Community – Patricio Larragoite** Healthcare in Correction Institution – Ardis M. Thomas Healthcare Community (as needed) – Nancy Adelsheim

SANTA FE COUNTY HEALTH POLICY & PLANNING COMMISSION REGULAR MEETING Santa Fe County Health & Human Services Department 2052 Galisteo Street Suite B - Conference Room Friday, September 4, 2009 8:30-11:30am

AGENDA

7) <u>Matters from the Commission</u> (Information/Discussion/Possible Action):

a)	Health Para Todos Radio Station Update: (Chairperson Martinez/Commissioner Gonzales)	10:35-10:50am 15 Minutes	
b)	Other Matters From The Commission /Sub-Committee Updates: Community Benefit Funds Christus/St. Vincent Updates (Standing Item)	10:50-11:10am 20 Minutes	
<u>Pub</u>	lic Comment:	11:10-11:20am	
Ann	ouncements:	11:20am	

a) <u>Next Meetings</u>:

8)

9)

- 1) The next HPPC Executive Committee Meeting is scheduled for Wednesday, September 16, 2009, from 8:30-10:00am at the Santa Fe County Health & Human Services Department, Conference Room, Suite B.
- 2) Next scheduled regular HPPC Meeting is on Friday, October 2, 2009 at 8:30am, at the Santa Fe County Health & Human Services Department, Conference Room, Suite B.
- 3) Jail Health Sub-Committee Meeting is on Wednesday, September 16, at 2:30pm, at the Santa Fe County Health & Human Services Department, Conference Room, Suite B.

The County of Santa Fe makes every practical effort to assure that its meetings and programs are accessible to the physically challenged. Physically challenged individuals should contact Santa Fe County in advance to discuss any special needs (e.g. interpreters for the hearing impaired or readers for the sight impaired).

<u>Future Issues</u>: Project Launch Update / Katherine Freeman (Oct) Project Hope / Courtney Guthreau (Oct)

COMMISSIONERS: Please submit requests for future items of discussion to be presented to the HPPC Executive Committee for review to Marie at <u>mgarcia@santafecounty.org</u>.